Fysiotherapie voor ouderen

Met het ouder worden gaan spierkracht en conditie achteruit waardoor het soms moeilijker wordt om uw balans te houden. Hierdoor wordt de kans op een val groter. Onder begeleiding van onze ervaren fysiotherapeuten kunt u zorgen dat u voldoende lichaamsbeweging krijgt, zodat u fitter wordt en stabieler op uw benen staat. Hierdoor zal de kans op vallen afnemen.

R

Altijd snel terecht voor een afspraak

R

Geen verwijzing nodig

R

‘s Avonds en in het weekend geopend

R

Contracten met alle zorgverzekeraars

R

Lid van de beroepsvereniging

R

BIG en CKR geregistreerd

Fysiotherapie voor ouderen

Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af? Is overeind komen moeilijk en raakt uw evenwicht wel eens verstoord? Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam. Door ouderdom of ziekte is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker en de kans op vallen neemt toe.
Onze fysiotherapeuten kunnen u hierbij helpen. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken en er wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of stoel. U krijgt daarnaast ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en uw mantelzorger.

Wanneer komt u in aanmerking voor fysiotherapie voor ouderen?

Mogelijke hulpvragen:

  • Mijn beweeglijkheid gaat merkbaar achteruit.
  • Ik ben onzeker in mijn dagelijks functioneren.
  • Mijn uithoudingsvermogen neemt af. Ik ben vlug vermoeid.
  • Ik heb pijnklachten in mijn gewrichten en spieren.
  • Ik ben het afgelopen jaar al een paar keer gevallen.
  • Ik heb pijnklachten in mijn rug, heb ik osteoporose?
  • Ik kan niet meer zo goed trappenlopen.
  • Het lopen gaat achteruit.
  • Tillen en reiken gaat niet meer.
  • Ik heb een chronische aandoening.

Fysiotherapie in de thuiszorg

Fysiotherapie in de thuiszorg gericht op de thuissituatie is bij “Fysio Better Motions” ook mogelijk. Bij fysiotherapie in de thuiszorg gaat het om de inzet van een gespecialiseerde fysiotherapeut, die in de thuissituatie een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek kan doen. Daarbij komen alle factoren aan bod die bijdragen aan het optimaal functioneren thuis.Als fysiotherapeut zijn wij experts in het bewegingsapparaat van de mens. Wij kunnen de mobiliteit en de mogelijkheden van iemand heel goed inschatten en dit koppelen aan zijn of haar klacht. Zo beoordelen wij of en hoe iemand zich thuis nog veilig en zo goed mogelijk kan redden. Ook kunnen wij een belangrijk steentje bijdragen aan het optimaliseren van een revalidatie proces, waardoor ouderen bijvoorbeeld eerder en veilig naar huis kunnen na een opname. U kunt doorverwezen worden voor fysiotherapie in de thuiszorg via de huisarts, de specialist of de verpleeghuisarts.

Kwaliteit staat voorop

De kwaliteit en doelmatigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Om de kwaliteit van de behandeling hoog te houden binnen ons praktijk zijn al onze therapeuten geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister en volgen geregeld na- en bijscholing. De therapeuten werken dus volgens de nieuwste richtlijnen en het Evidence-Based Practice principe. Zo is de behandeling altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Verder spelen in een behandeling ook de ervaring van de therapeuten (klinische expertise), de verwachtingen van de patiënt (patient values) en een actieve houding van de patiënt een rol bij het waarborgen van de kwaliteit van de behandeling. Wij hechten tevens grote waarde aan de inbreng van de patiënt en verwachten dat de patiënt gemotiveerd is en actief meewerkt aan eigen herstel, zodat een effectieve behandeling mogelijk wordt.

Moderne en sfeervolle praktijk

De praktijk “Fysio Better Motions” is een jonge innovatieve praktijk gelegen in de omgeving van Danswijk, Filmwijk en Tussen de Vaarten. In de nabijheid van de praktijk is er een bushalte. Daardoor is de praktijk uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. De modern en sfeervol ingerichte behandelkamers zijn voorzien van alle faciliteiten die een effectieve behandeling mogelijk maken. Onze fysiotherapie praktijk biedt een omgeving waarin u zich prettig v

oelt en adequaat kunt werken aan uw genezingsproces, zodat u zo snel mogelijk van uw klachten afkomt.

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars