Manuele Therapie

Heeft uw pijn of moeite bij het bewegen en bent u opzoek naar een ervaren manueel therapeut om zo snel mogelijk van uw klachten af te komen. Maak dan snel een afspraak.

R

Altijd snel terecht voor een afspraak

R

Geen verwijzing nodig

R

‘s Avonds en in het weekend geopend

R

Contracten met alle zorgverzekeraars

R

Lid van de beroepsvereniging

R

BIG en CKR geregistreerd

Manuele Therapie

De manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezig houdt met het onderzoeken en behandelen van patiënten met pijnklachten en bewegingsstoornissen in de gewrichten in de wervelkolom, de armen en de benen. De manueel therapeut heeft uitgebreide kennis en vaardigheden en is instaat door middel van gewrichtsmobilisaties of manipulaties (kraken) die bewegingsstoornissen en pijnklachten op te heffen.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt meteen dat u de behandelde gewrichten beter kunt bewegen en ervaart een afname van de pijn. Naast de mobilisaties of manipulaties die een manueel therapeut toepast bestaat het behandelprogramma van de manueel therapeut verder uit het geven van instructies, voorlichting, (houdings)adviezen en oefentherapie om te zorgen dat een recidief voorkomen wordt.

Met manuele therapie kunnen we de volgende klachten behandelen:

  • Hoofd-en nekpijn met bewegingsproblemen in de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met eventueel uitstralende pijn naar de armen en handen
  • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten met eventueel uitstralende pijn naar de benen
  • Heup artrose
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek

De behandeling

Tijdens uw eerste bezoek zal er een screening en intake plaatsvinden. Onze ervaren manueel therapeut zal aan de hand van een vraaggesprek een inventarisatie maken van alle klachten en de beperkingen die u als gevolg van uw klachten ondervindt. Na de intake zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden, waarbij de manueel therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Zo wordt er vastgesteld wat de oorzaak is van uw klachten. Vervolgens gaat de manueel therapeut na of manuele therapie zinvol is en zo ja, wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Uw hulpvraag, verwachting en wensen staan hierbij centraal. Onze manueel therapeut is master opgeleid en staat in het kwaliteitsregister van het KNGF en biedt u de best mogelijke zorg op maat, op grond van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Kwaliteit staat voorop

De kwaliteit en doelmatigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Om de kwaliteit van de behandeling hoog te houden binnen ons praktijk zijn al onze therapeuten geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister en volgen geregeld na- en bijscholing. De therapeuten werken dus volgens de nieuwste richtlijnen en het Evidence-Based Practice principe. Zo is de behandeling altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Verder spelen in een behandeling ook de ervaring van de therapeuten (klinische expertise), de verwachtingen van de patiënt (patient values) en een actieve houding van de patiënt een rol bij het waarborgen van de kwaliteit van de behandeling. Wij hechten tevens grote waarde aan de inbreng van de patiënt en verwachten dat de patiënt gemotiveerd is en actief meewerkt aan eigen herstel, zodat een effectieve behandeling mogelijk wordt.

Moderne en sfeervolle praktijk

De praktijk “Fysio Better Motions” is een jonge innovatieve praktijk gelegen in de omgeving van Danswijk, Filmwijk en Tussen de Vaarten. In de nabijheid van de praktijk is er een bushalte. Daardoor is de praktijk uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. De modern en sfeervol ingerichte behandelkamers zijn voorzien van alle faciliteiten die een effectieve behandeling mogelijk maken. Onze fysiotherapie praktijk biedt een omgeving waarin u zich prettig v

oelt en adequaat kunt werken aan uw genezingsproces, zodat u zo snel mogelijk van uw klachten afkomt.

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars