Fysiotherapie

Last van een pijnlijke knie? Pijnklachten in uw rug of de schouder? Bent u minder fit en heeft u moeite bij het doen van uw dagelijkse activiteiten? Onze fysiotherapeut helpt u er weer bovenop. Hij is zeer deskundig en zal er voor zorgen dat u zo volledig mogelijk herstelt en optimaal kunt bewegen.

R

Altijd snel terecht voor een afspraak

R

Geen verwijzing nodig

R

‘s Avonds en in het weekend geopend

R

Contracten met alle zorgverzekeraars

R

Lid van de beroepsvereniging

R

BIG en CKR geregistreerd

Fysiotherapie in Almere-Stad

De fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van het bewegen en adviseert, begeleidt en behandelt patiënten met pijnklachten in de spieren, banden, gewrichten en de zenuwen. De pijnklachten kunnen ontstaan tijdens het werk, of door een sportblessure, of als fysieke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam ouder wordt.
Heeft u last van pijnklachten bij het bewegen en daardoor beperkt in uw activiteiten? Zou u weer pijnvrij willen kunnen bewegen en weer fit willen worden, dan zou fysiotherapie de oplossing kunnen bieden voor u. Onze ervaren fysiotherapeut staat in het kwaliteitsregister en biedt u de best mogelijke zorg op maat op grond van de laatste wetenschappelijke inzichten. Hij is resultaatgericht en zal ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk herstelt.

De behandeling:

De eerste keer vindt er een uitgebreide intake en lichamelijk onderzoek plaats. Er wordt een inventarisatie gemaakt van alle klachten en beperkingen die u in uw dagelijks leven ondervindt. Naast het in kaart brengen van uw klachten en beperkingen wordt er ook nagegaan, wat de oorzaak is van uw klacht.Verder wordt er nagegaan wat uw hulpvraag en de verwachting is. Samen met u wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld.
In overleg kiezen we de meest effectieve therapie om uw klachten te verlichten of te verhelpen. We bespreken de duur van de behandelprogramma en de te verwachten resultaten.

De fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit adviezen over de houding, massagetherapie, mobilisaties; het beweeglijker maken van de gewrichten, training, medisch-fitness en oefentherapie gericht op het verbeteren van de kracht van de spieren en verbeteren van uw algemene belastbaarheid. Tevens krijgt u adviezen en voorlichting m.b.t. uw dagelijkse activiteiten en bewegingen. Dit om te zorgen dat u voldoende en verantwoord blijft bewegen en zich tevens bewust wordt van welke factoren uw klachten verergeren en welke juist uw herstel positief beïnvloeden. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klachten, het herstelproces, de ernst van de klachten en uw motivatie en inzet.

Wij behandelen de volgende klachten:

 • Hoofd-en nekpijn
 • Nek- en schouderklachten met eventueel uitstralende pijn naar de armen en handen
 • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
 • Slijmbeursontsteking of een peesontsteking in de schouder
 • Frozen Shoulder
 • Tennis- of Golfers elleboog
 • Carpaal Tunnel Syndroom
 • Heupklachten
 • Lage rugklachten met eventueel uitstralende pijn naar de benen
 • Knieblessure
 • Hielspoor
 • Faciitis plantaris
 • Achillespeesblessure
 • Enkelblessure
 • Draaiduizeligheid (BPPD)
 • Artrose
 • Botontkalking
 • Reuma
 • Hernia

Kwaliteit staat voorop

De kwaliteit en doelmatigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Om de kwaliteit van de behandeling hoog te houden binnen ons praktijk zijn al onze therapeuten geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister en volgen geregeld na- en bijscholing. De therapeuten werken dus volgens de nieuwste richtlijnen en het Evidence-Based Practice principe. Zo is de behandeling altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Verder spelen in een behandeling ook de ervaring van de therapeuten (klinische expertise), de verwachtingen van de patiënt (patient values) en een actieve houding van de patiënt een rol bij het waarborgen van de kwaliteit van de behandeling. Wij hechten tevens grote waarde aan de inbreng van de patiënt en verwachten dat de patiënt gemotiveerd is en actief meewerkt aan eigen herstel, zodat een effectieve behandeling mogelijk wordt.

Moderne en sfeervolle praktijk

De praktijk “Fysio Better Motions” is een jonge innovatieve praktijk gelegen in de omgeving van Danswijk, Filmwijk en Tussen de Vaarten. In de nabijheid van de praktijk is er een bushalte. Daardoor is de praktijk uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. De modern en sfeervol ingerichte behandelkamers zijn voorzien van alle faciliteiten die een effectieve behandeling mogelijk maken. Onze fysiotherapie praktijk biedt een omgeving waarin u zich prettig v

oelt en adequaat kunt werken aan uw genezingsproces, zodat u zo snel mogelijk van uw klachten afkomt.

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars