Revalidatie

Revalideren na een operatie? Onze deskundige therapeuten kunnen u uitstekend begeleiden bij uw herstel en helpen u weer op de been.

R

Altijd snel terecht voor een afspraak

R

Geen verwijzing nodig

R

‘s Avonds en in het weekend geopend

R

Contracten met alle zorgverzekeraars

R

Lid van de beroepsvereniging

R

BIG en CKR geregistreerd

Revalidatie

Bent u geopereerd aan uw nek, rug, heup, knie, enkel, schouder of elleboog? Of heeft u onlangs een totale knieprothese of een totale heupprothese gehad?
Dan zult u daarna moeten revalideren. Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van uw revalidatie. Het is belangrijk dat u onder optimale begeleiding van een fysiotherapeut op een verantwoorde en gecontroleerde manier weer begint met bewegen, zodat uw herstel zo goed mogelijk verloopt.

Onze ervaren fysiotherapeut neemt deel aan verschillende overlegvormen/werkgroepen waarin revalidatieprotocollen worden besproken en afgestemd met de chirurgen/orthopeden. Zo is hij op de hoogte van de meest voortkomende operatietechnieken en de bijbehorende protocollen voor revalidatie en kan u de best mogelijke zorg op maat bieden zodat u zo volledig mogelijk herstelt.

De behandeling

Allereerst zal er een intake en onderzoek plaatsvinden, om in kaart te brengen wat uw klachten en beperkingen in activiteiten zijn. Vervolgens wordt er nagegaan wat de haalbare doelen zijn voor u en samen met u wordt er een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt. Hierbij staan uw hulpvraag en verwachting centraal. De fysiotherapeutische behandeling na een operatie zorgt met name ervoor dat:

  • de pijn sneller afneemt
  • het herstel vlotter verloopt
  • u minder risico loopt op schade aan het bewegingsapparaat
  • u weer controle en grip krijgt op uw herstel

Kwaliteit staat voorop

De kwaliteit en doelmatigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Om de kwaliteit van de behandeling hoog te houden binnen ons praktijk zijn al onze therapeuten geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister en volgen geregeld na- en bijscholing. De therapeuten werken dus volgens de nieuwste richtlijnen en het Evidence-Based Practice principe. Zo is de behandeling altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Verder spelen in een behandeling ook de ervaring van de therapeuten (klinische expertise), de verwachtingen van de patiënt (patient values) en een actieve houding van de patiënt een rol bij het waarborgen van de kwaliteit van de behandeling. Wij hechten tevens grote waarde aan de inbreng van de patiënt en verwachten dat de patiënt gemotiveerd is en actief meewerkt aan eigen herstel, zodat een effectieve behandeling mogelijk wordt.

Moderne en sfeervolle praktijk

De praktijk “Fysio Better Motions” is een jonge innovatieve praktijk gelegen in de omgeving van Danswijk, Filmwijk en Tussen de Vaarten. In de nabijheid van de praktijk is er een bushalte. Daardoor is de praktijk uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. De modern en sfeervol ingerichte behandelkamers zijn voorzien van alle faciliteiten die een effectieve behandeling mogelijk maken. Onze fysiotherapie praktijk biedt een omgeving waarin u zich prettig v

oelt en adequaat kunt werken aan uw genezingsproces, zodat u zo snel mogelijk van uw klachten afkomt.

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars